Vīnā, čili, koriandrā, citronzālē sautēta menca ar biezeni ar burkāniem
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g mencu filejas
2 ķiploka daiviņas
Extra vergine olīveļļa
sāls un pipari
čili
ķekars koriandra
Marināde:
4 ēdamkarotes ūdens
½ citronu sula
sausais baltvīns
2 tējkarotes rīvēta ingvera
1 citronzāles kātiņš
1. Mīciet citronzāli un pēc tam sagrieziet to ļoti plāni.
2. Bļodā sajauciet ūdeni ar citronu sulu, baltvīnu, ingveru un sasmalcinātu citronzāli.
3. Ielieciet tajā mencu filejas, pārklājiet trauku ar pārtikas plēvi un ielieciet to ledusskapī marinēšanai uz 30 minūtēm.
4. Apcepiet ķiplokus uz pannas ar čili, kas sagriezts uz pusēm, bez sēklām. Pievienojiet mencu filejas (“notecētas” no marinādes, bet nesusinātas) un apcepiet 10 minūtes ar nelielu marinādes daudzumu. Gatavošanas beigās garšojiet ar sāli.
5. Biezeni pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
Pasniedziet mencu filejas pārkaisītas ar sasmalcinātu koriandru un dažiem pilieniem olīveļļas, kā arī biezeņa porciju, dārzeņiem, citronu un zālaugiem.
Labs ieteikums:
Burkānu biezeni ar burkāniem var aizstāt ar mūsu tradicionālo piena un sviesta biezeni vai biezeni ar spinātiem. Ēdiens lieliski derēs arī citām zivīm - piemēram, laša vai foreles filejai.