Vistas hamburgers ar pavasara dārzeņu salātiem, guakamolu un Zig Zag kartupeļiem frī
2 paciņas Aviko Zig Zag kartupeļu frī 750 g
500 g maltas vistas krūtiņas
4 hamburgera bulciņas
80 g piena
3 ēdamkarotes miltu
ķiploku pulveris
pētersīlis
1 tējkarote sinepju
1 tējkarote pikantā kečupa
2 olas
sāls un pipari
2 ēdamkarotes rīvēta Parmigiano Reggiano siera
rīvmaize sajaukta ar grauzdētiem kukurūzas miltiem
olīveļļa cepšanai
Salāti:
250 g jauktu salātu
ķekars redīsu
1 pavasara sīpols
2 tomāti
1 gurķis
sāls
pipari
extra vergine olīveļļa
1 citrons
Guacamole:
1 nogatavojies avokado
1 zaļais čili
1 tomāts
20 g extra vergine olīveļļas
10 g citrona sulas
10 g šalotes
sāls un pipari
Pagatavojiet Zig Zag kartupeļus frī saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Guacamole:
1. Pārgrieziet avokado uz pusēm gareniski un, izmantojot karoti, noņemiet kauliņu. Pēc tam izņemiet mīkstumu un ielieciet to bļodā.
2. Mīkstumu sajauciet ar ½ citrona sulas, pievienojiet sāli un piparus un sasmalciniet avokado ar dakšiņu.
3. Smalki sagrieziet šalotes. Nomazgājiet tomātu un sagrieziet kubiņos. Čili sagrieziet uz pusēm, izņemiet sēkliņas un vispirms sagrieziet sloksnēs, pēc tam kubiņos.
4. Bļodā ar avokado apvienojiet šalotes, tomātu, čili un olīveļļu. Rūpīgi samaisiet un pievienojiet sāli un piparus.
Salāti:
1. Sagrieziet dārzeņus šķēlēs.
2. Apvienojiet bļodā un pievienojiet pēc garšas citronu sulu, olīveļļu, sāli un piparus.
Hamburgers:
1. Bļodā apvienojiet malto gaļu, 1 olu, ķiplokus, pētersīļus, pienu, rīvētu Parmigiano Reggiano sieru, sinepes, kečupu, sāli un piparus. Rūpīgi samaisiet un lieciet uz virtuves dēļa, noformējiet lielu kvadrātu, apmēram 1 cm biezu.
2. Apkaisiet to ar miltiem. Pēc tam, izmantojot glāzi vai īpašu disku, no gaļas izgrieziet kotletes (burgerus).
3. Apkaisiet kotletes ar miltiem no visām pusēm, ielieciet tos bļodā ar sakultu olu un pēc tam bļodā ar rīvmaizi un grauzdētiem kukurūzas miltiem.
4. Cepiet burgerus pannā ar lielu daudzumu eļļas. Gatavos burgerus lieciet uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepiet krāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180°C, 20 minūtes, līdz tās ir kārtīgi zeltainas un kraukšķīgas.
5. Pārgrieziet katru bulciņu uz pusēm. Ielieciet salātu porciju apakšējā pusē un pārklājiet ar burgeru.
6. Izplatiet bulciņas otro (augšējo) pusi ar guakamole un uzlieciet to uz burgera.
7. Pasniedziet uz šķīvja ar sālītu kartupeļu frī porciju un papildu guakamole porciju bļodiņā.
Ieteikums:
Bulciņu pēc sagriešanas var viegli apcept cepeškrāsnī - apakšējā pusē varat ievietot arī siera šķēli. Burgeru var pārgriezt uz pusēm un sastiprināt ar dekoratīvu iesmiņu.