Svētdienas cepetis - ar spinātiem, sīpoliem, saulē kaltētiem tomātiem un omleti pildīta tītara krūtiņa, pasniegta ar siera mērci un biezeni ar burkāniem
Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g tītara krūtiņu
200 g spinātu
2 lieli olas
200 g kaltētu tomātu
1 selerijas kāts
1 burkāns
1 zariņš rozmarīna
1 ķiploka daiviņa
½ glāze sausa baltvīna
Extra vergine olīveļļa
½ litra dārzeņu buljona
sāls un pipari
Siera mērce:
½ litru piena
25 g sviesta
25 g miltu 00
120 g rīvēta siera Parmigiano Reggiano ChNP
sāls un pipari
. Pārgrieziet tītara krūtiņu šķērsām un atveriet to kā grāmatu. Ja būs pārāk bieza, mēs to varam salauzt ar gaļas āmuru. Pievienojiet sāli un piparus.
2. Bļodā sajauciet olas, sāli un piparus. Pannā ielejiet 1 ēdamkaroti olīveļļas un apcepiet olu, sāls un piparu maisījumu. Ļaujiet gatavai omletei atdzist.
3. Blenderī samaisiet kaltētus tomātu līdz krēma konsistencei.
4. Plāni sagrieziet sīpolu un apcepiet to pannā ar spinātiem, sāli un pipariem, līdz spināti nokalst. Atdzesējiet.
5. Uz sagrieztās tītara krūtiņas izsmērējiet kaltētu tomātu krēmu, omleti un spinātus.
6. Tītara krūtiņu sarullējiet un apvelciet ar virtuves auklu
7. Sagrieziet seleriju, burkānu un 2 sīpolus. Nomizojiet ķiploka daiviņu un ievietojiet katlā kopā ar atlikušajiem dārzeņiem. Pievienojiet zariņu rozmarīna un dažas ēdamkarotes olīveļļas. Cepiet 2-3 minūtes. Ievietojiet tītaru krūtīs un apcepiet to katrā pusē līdz zeltaini brūnai.
8. Pievienojiet vīnu, samaziniet uguns un iztvaicējiet spirtu. Pievienojiet 2 dārzeņu buljona kausus. Nosedziet ar kastrolis un vāriet uz maza uguns apmēram pusotras stundas, laiku pa laikam pagriežot gaļu. Ja nepieciešams, pievienojiet vairāk buljona.
9. Pēc 1,5 stundas katlu noņemiet no uguns un atdzesējiet tītaru 10 minūtes. Tad sagrieziet to šķēlēs un atkal ielieciet katlā ar notecētu šķidrumu.
10. Aviko PURÉE AR BURKĀNIEM pagatavojiet saskaņā ar informāciju uz iepakojuma.
Siera mērce:
1. Katliņā izkausējiet sviestu, pievienojiet miltus un pagatavojiet brūnu mērci (roux).
2. Pievienojiet notecinātu dārzeņu vārīšanas šķidrumu un, ja konsistence nav pietiekami krēmīga, pievienojiet pienu. Sajauciet ar putojamo slotiņu, uzmanoties, lai neveidotos gabaliņi.
3. Uzvariet un pievienojiet rīvētu sieru.
4. Visu ielejiet blenderī un sablenderiet, līdz iegūst vienmērīgu mērci.
Ielieciet biezeņa porciju uz liela šķīvja - ielieciet tajā porciju sīpolu un spinātu roux. Blakus novietojiet šķēlēs sagrieztu tītaru un dārzeņus. Pievienojiet garšvielas un siera mērci.
Labs ieteikums:
Jūs varat pasniegt ēdienu uz šķīvjiem, lai kopīgi sadalītu maltīti.