Tunča kotletes ar mājās gatavotiem salātiem un plāniem kartupeļiem frī
1 iepakojums Aviko Skinny Fries vai Aviko Super Crunch Julienne
230 g tunča konservu
60 g tosta maizes
1 glāze piena
1 ola
2 ēdamkarotes rīvēta Parmezāna siera
1 ēdamkarote kaperu
šķipsniņa svaiga pētersīļu
rīvmaizes panēšanai
eļļa cepšanai vai 2 ēdamkarotes extra vergine olīveļļas
Salāti:
250 g stingru dzelteno tomātu
3 selerijas kātiņu
150 g redīsu
sāls un pipari
citrons
Jogurta majonēze:
1 ola
200 ml saulespuķu eļļas
1 ēdamkarote citrona sulas
šķipsniņa sāls
1 tējkarote sinepju
100 g grieķu jogurta
Kartupeļus frī pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
Kotletes:
1. Noteciniet tunci un ielieciet to bļodā.
2. Mērcējiet tosta maizi pienā, un, ja nepietiek, pievienojiet nedaudz ūdens.
3. Noteciniet un pievienojiet bļodā ar tunci, kopā ar olu, sasmalcinātiem pētersīļiem, nosusinātiem kaperiem un Parmezāna sieru.
4. Uzmanīgi mīciet un veidojiet kotletes, kuru izmērs ir apmēram 4-5 cm. Gatavās kotletes panējiet rīvmaizē.
5. Ielieciet kotletes uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Apkaisiet tos ar nedaudz olīveļļas un cepiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, 20 minūtes un, visbeidzot, dažas minūtes ar grila funkciju. Tad varat arī sagatavot kotletes:
- pannā - pannā ar nelipošu dibenu, uzkarsējiet eļļu un cepiet kotletes 5-6 minūtes, līdz tās ir zeltainas katrā pusē.
- vai dziļos taukos - sildiet eļļu kastrolī ar augstām malām un cepiet kotletes 1 minūti, līdz tās ir zeltaini brūnas.
Salāti:
1. Mazgājiet un nosusiniet tomātus, un pēc tam sagrieziet tos kubiņos, pusēs vai ceturtdaļās.
2. Selerijas kātiņus rūpīgi nomazgājiet un sagrieziet plānās šķēlēs.
3. Pēc tam mazgājiet un smalki sagrieziet redīsu.
4. Apvienojiet visus dārzeņus bļodā un garšojiet ar sāli, pipariem, olīveļļu un šķipsniņu citrona.
Jogurta majonēze:
1. Blenderī sajauciet eļļu, olu istabas temperatūrā, citronu sulu, sāli un sinepes. 2. Blendējiet 30 sekundes, līdz iegūst biezu, baltu un viendabīgu konsistenci.
3. Pievienojiet jogurtu un samaisiet.
4. Gatavo majonēzi ielieciet bļodā un pirms pasniegšanas ievietojiet to ledusskapī uz 30 minūtēm.
Uz katra šķīvja ievietojiet porciju frī, salātus, dažas kotletes un majonēzes “šļakatu”.
Labs ieteikums:
Jūs varat izmantot tunci savā mērcē, bet vislabākos rezultātus iegūsiet, izmantojot labas kvalitātes tunci olīveļļā.