Pavasara rullīši ar frī kartupeļiem Super Crunch
kartupeļu frī iepakojums Aviko SUPER CRUNCH JULIENNE
2 g sīpolu pulvera
2 g sāls
10-20 mīklas loksnes velmēšanai vai 10-20 rīsu papīra loksnes
Gurķu saldskābā mērce:
1 gurķis, 250 ml ūdens, 250 ml degvīna, 250 g cukura, 50 g ingvera (mizota), 2-3 citronzāles kāti, 3 gabali/rozītes anīsa, 10 koriandra sēklas, 1 g sīpolu pulvera, 1 g sāls
Kraukšķīga tempura:
100 g balto zivju (piemēram, jūras zeltplekstes vai jūrasmēles), tempura (mīkla), degvīns, Panko maizes drupatas
Garšaugu salāti:
svaigs koriandrs, svaigs baziliks, svaiga piparmētra, svaigi maurloki, jauktas salātu lapas
Gurķu un sinepju mērce:
3 ēdamkarotes smalki sagrieztu gurķu, 1 ēdamkarote šķidruma no saldskābās gurķu mērces, 6 ēdamkarotes pilngraudu sinepju, 3 ēdamkarotes citronu sulas, majonēze, 3 ēdamkarotes smalki sagrieztu pavasara sīpolu, sāls un pipari
1. Sajauciet sīpolu pulveri ar sāli. Pagatavojiet Super Crunch kartupeļus frī saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma. Pievienojiet sāls maisījumu.
2. Gurķu saldskābā mērce: sajauciet visas sastāvdaļas, izņemot gurķi, nelielā kastrolī un vāriet uz lēnas uguns 10 minūtes. Gurķi sagrieziet plānās sloksnēs.
3. Kraukšķīga tempura: sagrieziet zivju fileju plānās sloksnēs, pievienojiet sāli un piparu pēc garšas. Sagatavojiet tempuru no mīklas un degvīna. Zivju gabaliņus vispirms iemērciet tempurā un pēc tam maizes drupatās. Cepiet dziļā zemesriekstu eļļā 180°C temperatūrā. Nosusiniet uz papīra dvieļa.
4. Gurķu un sinepju mērce: sagriezto gurķi sajauciet ar tējkaroti jūras sāls un pievienojiet tējkaroti cukura. Atstājiet marinādi uz 10 minūtēm. Izlejiet lieko šķidrumu, pievienojiet nedaudz saldskābo mērci un samaisiet.
5. Garšaugu salāti: sajauciet visus augus ar salātu lapām un pārlejiet ar mērci.
6. Pasniedziet atsevišķās bļodās kopā ar mīklas vai rīsu papīra loksnēm uz atsevišķa šķīvja, lai jūsu viesi varētu izveidot paši savus pavasara rullīšus.
Labs ieteikums:
Atcerieties par bļodiņuu ar ūdeni - rīsu papīra uzlīmēšanai un roku iemērcēšanai.