Tortilja ar tītaru un dārzeņiem ar citronu-piparu mērci, pasniegta ar gofrētiem batāšu frī AVIKO
Vēl viens piedāvājums maziem un lieliem - tortiljas, kas pilnas ar kraukšķīgiem dārzeņiem un sulīgu tītaru. Viss tiek peldināts atsvaidzinošā citronu mērcē ar raksturīgu svaigi maltu melno piparu. Lai līdzsvarotu garšu, mēs visu pasniedzām ar kraukšķīgiem AVIKO batāšu frī.
Sastāvs:
AVIKO Gofrēti batāšu frī
4 tortiljas (kviešu vai daudzgraudu)
1 tītara fileja
1 liels tomāts
1/2 gurķa
1 paciņa salātu maisījuma
Liela šķipsna kūpinātas paprikas
1 ķiploka daiviņa
Olīveļļa, apmēram 2 ēdamkarotes
Mērce:
4 ēdamkarotes majonēzes
4 ēdamkarotes grieķu jogurta
1 ķiploka daiviņa
1/3 tējkarotes sāla
1/2 tējkarotes svaigi maltu melno piparu
Viena citrona rīvēta miziņa
1 ēdamkarote citrona sulas
1. Fileju notīriet un sagrieziet 1 cm kubiņos. Garšojiet ar sāli, pipariem, kūpinātu papriku un sasmalcinātu ķiploka daiviņu, rūpīgi samaisiet. Atstājiet uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.
2. Tajā laikā pagatavojiet mērci: sajauciet majonēzi ar jogurtu, pievienojiet sasmalcinātu ķiploku daiviņu, rīvētu miziņu un ēdamkaroti citrona sulas. Garšojiet ar sāli un lielu daudzumu rupji maltu melno piparu.
3. Nomazgājiet tomātu, sagrieziet to uz pusēm un noņemiet sēklas. Sagrieziet pusšķēlēs. Nomazgājiet gurķi un sagrieziet šķēlītēs.
4. Pannā uzkarsējiet olīveļļu un apcepiet gaļu līdz zeltaini brūnai krāsai.
5. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 220°C (augšā un apakšā). Novietojiet AVIKO frī uz cepešpannas ar cepšanas papīru un cepiet 20 minūtes.
6. Pannā uzkarsējiet tortiljas, pēc tam lieciet uz tām sastāvdaļas: salātu lapas, ceptu gaļu un dārzeņus. Apberiet ar mērci un ietiniet tortiljas. Pasniedziet ar Aviko frī.
Labu apetīti!