Steiks ar sviestu, marinētu citronu, zaļajiem salātiem un kartupeļiem ar majonēzi un zhoug

Steiks ar sviestu, marinētu citronu, zaļajiem salātiem un kartupeļiem ar majonēzi un zhoug

Tiek servēts priekš: 2-4
Pagatavošanas laiks 25-35
Fritēze (taukvāres katls)
Cepeškrāsns
Panna

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

120 g sviesta
2-3 šķēles marinēta citrona
2 ēdamkarotes Zhoug
2 ēdamkarotes majonēzes
šķipsniņa čili pārslās
Aviko STEAK FFRIES 750 g
1-2 labi steiki
zaļo salātu maisījums
¼ glāzes olīveļļas
sula no ½ citrona
sāls pēc garšas
1 ķiploka daiviņa

Zhoug:
2-3 halapeno
2-3 ķiploka daiviņas
1 ķekars koriandra
1 tējkarote ķimenes
⅓ ķekara svaigu piparmētru
½ glāzes olīveļļas
⅓ tējkarotes kardamona
sāls pēc garšas
½ tējkarotes kardamona

Ekspreša marinēti citroni:
3 labi citroni
50 g jūras sāls (vēlams pārslās)
karsts ūdens
garšvielas: ½ kanēļa nūjiņas, 1 gabals kardamona,
1 lauru lapa, 2 smaržīgie pipari

1. 100 g sviesta istabas temperatūrā sajauciet ar smalki sagrieztu marinētu citronu. Tad lieciet uz cepamā papīra un veidojiet rullīti. Lieciet ledusskapī atdzīšanai.
2. Vienlaikus uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Frī lieciet uz cepamā papīra un cepiet apmēram 20 minūtes. Sajauciet majonēzi ar 2-3 ēdamkarotēm zhoug. Sajauciet olīveļļu ar citronu sulu, šķipsniņu sāls pēc garšas un caur presi izspiestu ķiploka daiviņu. Ar sagatavoto mērci aplejiet salātu maisījumu tieši pirms pasniegšanas.
3. Kad frī ir gandrīz gatavi, sāciet cept steiku. Ierīvējiet steiku ar olīveļļu un sāli. Vienlaikus uzkarsējiet čuguna pannu, pannā uzlieciet 20 g sviesta un apcepiet steiku 3-5 minūtes no katras puses (atkarībā no biezuma un vēlamās steika brūnuma pakāpes).
4. Steiku noņemiet no pannas, pievienojiet piparu pēc gāršas un atstājiet uz dažādām minūtēm atpūsties. Šajā laikā uz šķīvja lieciet kartupeļus, salātu maisījumu aplejiet ar mērci, mazā bļodiņā ielieciet 2-3 ēdamkarotes mērces uz majonēzes bāzes un tad lieciet steiku. Gaļai virsū lieciet sviesta šķēli ar marinētu citronu. Pasniedziet uzreiz.

Zhoug:
Lieciet visas sastāvdaļas virtuves robotā un sablendējiet gludā pastā.

Ekspreša marinēti citroni:
Sāciet no mazas burkas labas izmazgāšanas, ideāli tvaicējot karstā ūdenī. Citronus rūpīgi nomazgājiet zem karsta ūdens. Izspiediet sulu no ½ citrona, pēc tam pārgrieziet visus uz pusēm un plānās šķēlēs. Sajauciet karstu ūdeni ar sāli un sulu. Ielieciet citronus un garšvielas burkā un ielejiet maisījumu. Cieši aizveriet burku un pagaidiet 2-3 dienas.

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi