Skinny Fries ar plūktu tītaru, marinētu sarkano sīpolu un skābo krējumu
1 tītara kāja
sāls un pipari pēc garšas
1 tējkarote asas kūpinātas paprikas
2 tējkarotes timiāna
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote maltas ķimenes
olīveļļa
½ ķekara maurloku un koriandra
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukura
2-3 krustnagliņas
100 ml vīna etiķa
200 ml ūdens
3-4 sarkanie sīpoli
½ laima sulas
200 ml skāba krējuma
100 g Čedaras siera
Aviko SKINNY FRIES 600 g
1. Tītara stilbiņu ierīvējiet ar sāli, pipariem, papriku, timiānu, koriandru, ķimenēm un olīveļļu, un cepiet 2-2,5 stundas 180 grādos. Pēdējās 20 minūtes paaugstiniet temperatūru līdz 200 grādiem un lieciet kartupeļus cepeškrāsnī uz atsevišķas cepešpannas, izklātas ar papīru.
2. Pēc šī laika gaļu izņemiet no cepeškrāsns un atdaliet ar divām dakšiņām, pēc tam sajauciet ar cepamo mērci. Gaļu lieciet uz cepešpannas ar kartupeļiem, pārkaisiet ar rīvētu sieru un cepiet 10 minūtes cepeškrāsnī.
3. Vienlaikus sajauciet krējumu ar laima sulu.
4. Ēdiet uzreiz pēc izņemšanas, pārkaisiet ar krējumu un apkaisiet ar sasmalcinātu koriandru un maurlokiem.