Frī kartupeļi ar kimchi, furikake ( sezama maisījums) un maurlokiem

Frī kartupeļi ar kimchi, furikake ( sezama maisījums) un maurlokiem

Tiek servēts priekš: 2-4
Pagatavošanas laiks 25-45
Fritēze (taukvāres katls)
Cepeškrāsns

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

1 Ķīnas kāposti
2-3 ēdamkarotes korejiešu Gochujang čili pastas
3 cm gabals svaiga ingvera
2 ēdamkarotes zivju mērces
2 tējkarotes rīsu etiķa
2 ķiploka daiviņas
2 maurloku ķekari
1 burkāns
1 ābols
sāls
1 tējkarote cukura
⅓ glāzes lobītu, grauzdētu sezama sēklu
⅓ glāzes melnā sezama sēklu
1 nori aļģe
2-3 ēdamkarotes majonēzes
Aviko SUPER CRUNCH JULIENNE 750 g

1. Kāpostus sagrieziet biezākās šķēlēs, pēc tam kārtīgi sāliet un atstājiet uz stundu. Pēc stundas kāpostus noskalojiet zem tekoša ūdens un sajauciet ar čili pastu, uz smalkiem sietiņiem sarīvētu ingveru, zivju mērci, rīsu etiķi, caur presi izspiestu ķiploku, 1 ķekaru sasmalcinātu maurloku, burkānu un ābolu, kas sarīvēti uz rupjiem sietiņiem, un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet un nolieciet uz nedēļu tumšā vietā, ik pēc 2-3 dienām apmaisot, un tad burku lieciet ledusskapī.
2. Kad kimchi gatavs, gatavojiet frī. Frī lieciet cepeškrāsnī uz 220 grādiem un cepiet apmēram 20 minūtes.
3. Vienlaikus izņemiet kimchi no ledusskapja un izlejiet 5-6 ēdamkarotes kimchi sulas, ko sajauciet ar majonēzi.
4. Smalki sablenderējiet nori un sajauciet to ar melnām un baltām grauzdētām sezama sēklām. Smalki sagrieziet koriandru un maurlokus.
5. Uz ceptajiem frī kartupeļiem lieciet kimchi, visu pasmidziniet ar majonēzi ar kimchi sulu, apkaisiet ar svaigiem zālaugiem un furikake. Ēdiet uzreiz.

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi