Skinny Fries ar mājās gatavotu aquafaba majonēzi

Skinny Fries ar mājās gatavotu aquafaba majonēzi

Tiek servēts priekš: 2-4
Pagatavošanas laiks 20-30
Fritēze (taukvāres katls)
Cepeškrāsns
Airfryer

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 bundža aunazirņu
2 tējkarotes vīna etiķa
½ tējkarotes sinepju
½ tējkarotes melnā sāls
1 ēdamkarote neaktīvo rauga pārslu
šķipsniņa cukura  
1 ½ glāzes labas eļļas
1 ķiploka daiviņa
garšvielas: 1 tējkarote granulētu ķiploku, 1 tējkarote sīpolu pulvera, 1 tējkarote paprikas, ½ tējkarotes kaltētu pētersīļu, ½ tējkarotes oregano, ½ tējkarotes čili, ½ tējkarotes sāls

1. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 220 grādiem. Frī cepiet uz cepešpannas, kas izklāta ar papīru, apmēram 20 minūtes.
2. Vienlaikus gatavojiet majonēzi un garšvielu maisījumu frī kartupeļiem.
3. Augstā traukā ielejiet ūdeni no 1 bundžas aunazirņu, pievienojiet vīna etiķi, sinepes, sāli, cukuru, ķiplokus un neaktīvās rauga pārslas. Visu sajauciet, līdz visas sastāvdaļas ir labi apvienotas. Pēc tam maigi un lēni ielejiet eļļu plānā strūkliņā, visu laiku blendējot maisījumu lielā ātrumā. Apmēram eļļas pievienošanas pusceļā sāciet kustināt blenderi uz augšu un uz leju, lai visas sastāvdaļas apvienotos. Visas sastāvdaļas sanāks kopā un majonēze sabiezēsies.
4. Mazā bļodiņā ielieciet porciju majonēzes, bet pārējo ievietojiet ledusskapī. Mājas majonēzi uzglabājiet ledusskapī un izlietojiet divu nedēļu laikā.
5. Sajauciet garšvielas: granulētu ķiploku, sīpolu pulveri, papriku, kaltētus pētersīļus, oregano, čili un sāli. Pēc cepšanas frī sajauciet ar garšvielām un pasniedziet ar majonēzi.
6. Jūs varat garšot majonēzi, kā vēlaties. Tas ir tikai Jūsu vēlmju jautājums. Varat pievienot vairāk sinepes un citas iecienītākās garšvielas vai, piemēram, nepievienot ķiploku.

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi