Sēņu/liellopu gaļas Shawarma pītas maizē ar tahini mērci
Aviko SUPER CRUNCH ZIG ZAG 750 g
200 g sānaušu sēņu
200 g šampinjonu
vai
1 kg liellopu gaļas
(vēlams liellopu gaļas rostbifs)
2-3 ķiploka daiviņas
1/4 glāzes olīveļļas
1 citronu sula
1/4 tase sarkana vīna etiķa
garšvielas: 1 tējkarote septiņu arābu garšvielu, ¼ tējkarotes kanēļa, ½ tējkarotes ķimenes, ½ tējkarotes koriandra, ½ tējkarotes asas paprikas, sāls un pipari pēc garšas
4 lieli tomāti (vai kokteiļa)
ledus salāti
1 liels sīpols
3-4 ēdamkarote tahini
svaigu pētersīļu zaļumi
arābu maize - pīta
1. Sagrieziet liellopu gaļu/sēnes 1 cm sloksnēs. Sajauciet kopā ķiplokus, olīveļļu, vīna etiķi, citronu sulu un garšvielas. Gaļu/sēnes pārlejiet ar marinādi, visu samaisiet un lieciet uz nakti (vai 2-3 stundām) ledusskapī.
2. Sagrieziet kubiņos ledus salātus, sīpolus un pētersīļus. Sīpolu un pētersīļus sajauciet ar tahini, sāli un 7 garšvielām (ja tahini ir par biezu, varat pievienot nedaudz auksta ūdens). Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 240 grādiem, gaļai/sēnēm pievienojiet sasmalcinātus tomātus, pārklājiet ar alumīnija foliju un cepiet līdz mīkstam - apmēram 20-25 minūtes. Pēc tam noņemiet foliju un cepiet vēl 10 minūtes.
3. Gaļas/sēņu gatavošanas pusceļā uzlieciet kartupeļus uz cepešpannas, kas izklāta ar papīru, un cepiet apmēram 20 minūtes, līdz tie ir zeltaini un kraukšķīgi.
4. Pēc cepšanas izņemiet gaļu/sēnes un lieciet arābu maizē ar visām piedevām - salātiem, ceptiem tomātiem, taratour mērci, frī kartupeļiem, pētersīļiem un sīpoliem. Pasniedziet karstu.