Romiešu cepetis ar salātiem un aioli mērci, pasniegts ar biezeni ar spinātiem

Romiešu cepetis ar salātiem un aioli mērci, pasniegts ar biezeni ar spinātiem

Tiek servēts priekš: 4
Pagatavošanas laiks 90-120
Cepeškrāsns
Katls
Mikroviļņu krāsns

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
300 g maltas liellopu gaļas
300 g maltas cūkgaļas
3 ķiploka daiviņas
50 g rīvēta siera Parmigiano Reggiano ChNP
2 olas
pētersīļu ķekars
rīvēta baltmaize
2/3 tosta maizes šķēles
1 glāze piena
sāls un pipari
muskatrieksts
Extra vergine olīveļļa
1 glāze sausa baltvīna

Salāti:
1 iepakojums (200 g) salātu maisījuma
sāls un pipari
citrons
Extra vergine olīveļļa

Aioli mērce:
2 šķidrie dzeltenumi
1 vārīts dzeltenums
4 lielas ķiploka daiviņas
300 ml zemesriekstu eļļas
1 ēdamkarote citrona sulas
sāls un baltie pipari

1. Nogrieziet maizes garozas un iemērciet to pienā. Labi to noteciniet un saplēsiet.
2. Nomazgājiet pētersīļus un smalki sagrieziet to lapas kopā ar pusi nomizoto ķiploku.
3. Bļodā sajauciet malto gaļu ar sāli, pipariem, rīvētu Parmigiano Reggiano sieru, sasmalcinātiem ķiplokiem, sasmalcinātiem pētersīļiem, olām, tosta maizi, dažām tējkarotēm rīvmaizes, rīvētu muskatriekstu, un kārtīgi samaisiet. Visai konsistencei jābūt diezgan kompaktai.
4. No mīklas izveidojiet ruleti un apvalstiet rīvmaizē.
5. Pannā apcepiet ķiploku ar nelielu daudzumu olīveļļas. Tiklīdz tas nosarkst, noņemiet no pannas un pārlieciet rullīti. Apcepiet to no visām pusēm.
6. Pievienojiet vīnu un pagaidiet, līdz alkohols iztvaiko. Tad ielieciet rullīti cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un 20 minūtes cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180°C.
7. Pēc šī laika paaugstiniet temperatūru līdz 200°C un cepiet rullīti no visām pusēm tā, lai tas kļūtu vienmērīgi zeltains.
8. Aviko Mashed Potato Spinach pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.

Salāti:
1. Nomazgājiet salātus, garšojiet ar sāli, pipariem, nedaudz citrona un olīveļļu.

Aioli mērce:
1. Uzvāriet 1 olu. Sablendējiet ar ķiplokiem un sāli.
2. Tad pievienojiet svaigus dzeltenumus un sablendējiet ar olīveļļu līdz krēmīgai konsistencei.
3. Pievienojiet 1 ēdamkaroti citrona sulas, sasmalcinātu, vārītu dzeltenumu un vēlreiz sablendējiet.
4. Visbeidzot, pievienojiet sāli un piparu.

Uz šķīvja ielieciet biezeņa porciju un uz tā 1-2 šķēles cepeša, viss pārlejiet ar filtrētu cepamo mērci. Dekorējiet ar salātu lapām. Pasniedziet aioli mērci atsevišķā bļodiņā.

Labs ieteikums:
Izmēģiniet citas mūsu biezeņa garšas!

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi