Kartupeļi frī, kas cepti ar Parmigiano Reggiano, ķiplokiem, čili eļļu un Aioli mērci
2 iepakojumi Aviko Super Crunch kartupeļu frī
3 ķiploka daiviņas
olīveļļa ar čili
50 g rīvēta Parmigiano Reggiano siera
pētersīļu ķekars
Aioli mērcei jums nepieciešams:
4 ceptas ķiploka daiviņas
rapšu eļļa
sāls
1 ēdamkarote citrona sulas
baltie pipari
olas dzeltenumi: 2 jēlas un 1 vārīts
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz temperatūrai, kas norādīta uz iepakojuma.
2. Cepšanas paplāti izklājiet ar cepamo papīru un apkaisiet ar čili eļļu - pēc uzskata.
3. Sakārtojiet kartupeļus, apkaisiet ar rīvētu Parmigiano Reggiano sieru un starp kartupeļiem frī ievietojiet ķiploka daiviņas.
4. Cepiet saskaņā ar ražotāja rekomendācijām.
Aioli mērce:
1. Apcepiet ķiplokus teflona pannā.
2. No vārītas olas noņemiet dzeltenumu.
3. Piestā sarīvējiet ķiplokus un sāli.
4. Novietojiet blenderī, pievienojiet jēlus dzeltenumus un samaisiet, lēnām pievienojot eļļu, līdz bieza krējuma iegūšanai.
5. Apturēsiet blenderi, pievienojiet citronu sulu, sasmalcinātu vārītu dzeltenumu, atkārtoti jauciet dažās sekundēs, pievienojiet sāli un piparu pēc garšas.