Mini sacepumi no kartupeļu biezeņa ar spinātiem
Tā ir ideāla kompozīcija vakara uzkodām. Pie šī ēdiena ir patiešām maz darba, un katrs slānis labi sader ar pārējiem.
Sastāvdaļas:
AVIKO Mashed Potato Spinach
2 ēdamkarotes eļļas vai olīveļļas
5 šampinjoni, sagriezti 1 cm šķēlītēs
4 žāvēti marinēti tomāti, sagriezti plānās šķēlītēs
2 daiviņas sakapāta ķiploka
75 g bekona šķēlēs
malti melnie pipari
50 zilā siera
Turklāt, sacepumu formēšanai un cepšanai būs nepieciešami gatavošanas gredzeni (ring) ar diametru apm. 5- 6 cm.
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
2. AVIKO kartupeļu biezeni pārvieto uz nedaudz uzkarsētās pannas vai katlā (apakšā var pievienot nedaudz ūdens, sviesta vai piena) un, maisot, karsē to uz vidējas uguns, līdz tas izšķīst un iegūst krēmīgu konsistenci.
3. Uzliek bekona šķēles uz vienās aukstas pannas un karsē to uz vidēji augstas uguns līdz zeltaini brūnai krāsai, apgriež uz otru pusi un atkal cep līdz zeltaini brūnai krāsai. Atstāj atdzist un sagriež puscentimetra sloksnītēs
4. Uz citas pannas uzkarsē eļļu/olīveļļu un pievieno sakapātos ķiplokus, žāvētus tomātus un šampinjonus. Cep, maisot līdz zeltaini brūnai krāsai. Pievieno lielu daudzumu piparu.
5. Uz gredzena dibena ielej 3 cm biezu biezeni, uzsiti ar karoti vai smagu piederumu, uzliec slāni no šampinjoniem, tomātiem un ķiplokiem. Vēl viegli uzsiti. Pievieno dažas bekona sloksnītes un noņem gredzenu. Apkaisi mini sacepumus ar sarīvēto sieru un cep 10-12 minūtes.
Labu apetīti!