Menca zāļu pušķī ar sviestu un citrona miziņu, pasniegta kopā ar Pati Parts
Aviko PATI PARTS 600 g
600 g mencu filejas
½ citronu miza
3 timiāna zariņi (vai sausās garšvielas)
3 piparmētru zariņi (vai sausās garšvielas)
Extra vergine olīveļļa
sāls un pipari
2 veselas ķiploku galviņas
daži citroni
1. Pati Parts pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
2. Ķiplokus un citronu pārgrieziet uz pusēm un apcepiet uz pannas ar olīveļļas nelielu daudzumu.
3. Mencu filējiet un, ja nepieciešams, noņemiet kaulus ar virtuves pinceti.
4. Filejas lieciet uz eļļotas cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Garšojiet tos ar pipariem, sāli, plāni sasmalcinātām garšvielām un rīvētu citrona miziņu. Uz katras filejas ielieciet nedaudz sviesta.
5. Cepiet 10 minūtes uzkarsētā līdz 180°C krāsnī. Pirms pasniegšanas garšojiet ar svaigu timiānu.
Dziļā šķīvī ievietojiet Pati Parts porciju, mencas filejas ar mērci/garnējumu, apceptiem ķiplokiem un citronu. Pieberiet pēc garšas sāli un pipariem. Jūs varat paslacināt zivis ar nelielu olīveļļas daudzumu.
Labs ieteikums:
Šim ēdienam derēs arī citi mūsu kartupeļu gabaliņi - Pati Parts Tex Mex un Pati Parts Garlic.