Kotletes no baltās gaļas, sautētas siera mērcē ar pipariem, ķiplokiem un Zig Zag kartupeļiem frī

Kotletes no baltās gaļas, sautētas siera mērcē ar pipariem, ķiplokiem un Zig Zag kartupeļiem frī

Tiek servēts priekš: 4
Pagatavošanas laiks 20-35
Fritēze (taukvāres katls)
Cepeškrāsns

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

2 iepakojumi Aviko Zig Zag 750 g
500 g baltās maltas gaļas
2 olas
100 g maizes mīkstuma
glāze piena
100 g rīvēta Parmigiano Reggiano siera
sāls un pipari
sagriezts pētersīlis
2 burkāni
1 selerija
1 baltais sīpols
glāze baltā vīna
glāze silta ūdens
extra vergine olīveļļa

Siera un paprikas mērce:
1 ķekars pētersīļa
cepta paprika: 1 dzeltena un 2 sarkanas
150 g biezpiena
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
čili pulveris
sāls

Kartupeļus frī pagatavojiet saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.

Kotletes:
1. Mērcējiet maizi pienā 5 minūtes. Nosusiniet un nolieciet malā.
2. Pēc tam bļodā pievienojiet olas, malto gaļu, rīvētu Parmigiano sieru, iepriekš izmērcētu maizi, sasmalcinātus pētersīļus, šķipsniņu sāls un piparus, un kārtīgi samaisiet ar rokām, līdz iegūstat viendabīgu masu.
3. Veidojiet kotletes. Tām jābūt apmēram 2 cm lielām.
4. Burkānus un seleriju sagrieziet kubiņos. Sīpolu nomizojiet un sasmalciniet.
5. Sildiet olīveļļu lielā katlā un apcepiet sasmalcinātus dārzeņus.
6. Pēc tam izklājiet kotletes un apcepiet tās dažas minūtes.
7. Pievienojiet glāzi baltvīna, palieliniet temperatūru un pagaidiet, līdz alkohols iztvaiko.
8. Pievienojiet sāli un glāzi silta ūdens. Nosedziet ar vāku un vāriet uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, laiku pa laikam pagriežot kotletes.
9. Pēc šī laika šķidrumam vajadzētu samazināties, un kotletēm jābūt labi apceptām un mīkstām.

Siera un paprikas mērce:
1. Cepiet papriku uzkarsētā līdz 250°C krāsnī 30 minūtes.
2. Pēc cepšanas noņemiet mizu. Sagrieziet vienu sarkanu papriku mazākos gabaliņos un nolieciet.
3. Rūpīgi nomazgājiet pētersīļus. Smalki sagrieziet sīpolu un ķiploku.
4. Blenderī sajauciet ceptu papriku, pētersīļus, sīpolus, ķiploku un biezpienu. Visbeidzot, pievienojiet sāli un čili.

Uzlieciet kartupeļus frī uz šķīvja un pievienojiet garšvielas pēc gaumes. Otrajā šķīvī vai nelielā pannā ielieciet mērci, un tajā kotletes un sarkano piparu gabaliņus. Viegli sajauciet un dekorējiet ar svaigiem iecienītākajiem zaļumiem.

Ieteikums:
Paprikas grauzdēšana un mizas noņemšana likvidē tās rūgto garšu - ceptu papriku tūlīt pēc izņemšanas no krāsns var ievietot lielā bļodā un cieši pārklāt ar pārtikas plēvi, lai atdzistu. Varat arī pievienot dažus ... ledus gabaliņus. Miza atdalīsies bez problēmām :)

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi