Kartupeļu pankūkas ar vārītām olām, sparģeļiem un Holandes mērci
AVIKO Kartupeļu pankūkas 600 g
4 olas
1-2 sparģeļu kāti
1 maurloku ķekars
1 tējkarote sāls
1 tējkarote cukurs
4 olu dzeltenumi
1-2 tējkarotes citronu sulas
100 g sviesta
sāls pēc garšas
1-2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
smalks sietiņš
rievota karote
Pagatavo kartupeļu pankūkas saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Gatavo Holandes mērci: izkausē sviestu, ūdens peldē sakuļ olu dzeltenumus, pienojot sāil un citrona sulu. Lēni pievieno sviestu, nepārtraukti putojot. Noliek mērci malā.
Nolauž sparģeļiem koksnainos galus un liek vārītā ūdenī ar sāli un cukuru , gatavo apmēram 8-10 minūtes.
Katlā ielej ūdeni apmēram 6-8 centimetri. Ūdeni uzvāra un pievieno baltvīna etiķi, 1 tējkaroti sāls un samazina siltumu. Ieliek olu sagatavotā sietiņā un pēc tam karstā ūdenī. Gatavo 2-3 minūtes (faktiski ūdens saglabā savu temperatūru, bet tam noteikti nevajadzētu vārīties). Pēc garšas pievieno sāli.
Gatavās kartupeļu pankūkas kārto uz šķīvja, pievieno sparģeļus un vārītās olas. Visu dāsni pārlej ar Holandes mērci un pārkaisa ar sasmalcinātiem maurlokiem.
Ieteikums: pirms olu ievietošanas vārītajā ūdenī, sakustiniet ar karoti ūdeni.