Kartupeļu pankūkas ar lēcu sautējumu
AVIKO Kartupeļu pankūkas 600 g
1-2 seleriju kāti
2 burkāni
2 kārbas zaļo vai brūno lēcu
1 sīpols
2-3 žāvētas sēnes
100 g sēņu
2-3 ēdamkarotes olīveļlas vai izkausēta sviesta
1 ēdamkarote tomātu pastas
100 ml sarkanā vīna
1 ūdens glāze
Garšvielas: 2-3 smaržīgie popari, 1 lauru lapa, 1 tējkarote "of lovage", 1 tējkarote majorāna, 1 tējkarote žāvētu pētersīļu, ½ tējkarote cukura, sāls un pipari pēc garšas
½ svaigi pētersīļi
Pannā olīveļļā vai izkausētā sviestā apcep smalki sagrieztus sīpolus, pievienojot šķipsnu sāls un cukura. Tad pievieno kubiņos sagrieztus: burkānus un seleriju kātus. Apcep visu vēl 3-4 minūtes un pievieno sarkano vīnu. Ļauj vīnam iztvaikot 2-3 minūtes. Pievieno žāvētas sēnes, ūdeni, lēcas un garšvielas. Visu sautē 15 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Citā pannā, apcep sagrieztās sēnes un pievieno sautējumu. Gatavo visu 10 minūtes. Pagatavo kartupeļu pankūkas saskaņā ar instruciju uz iepakojuma.
Kartupeļu pankūkas pasniedz ar sautējumu un sasmalcinātiem svaigiem pētersīļiem.