Kartupeļu pankūkas ar ķiploku un majorānu un dārzeņu Strogonovu
AVIKO Kartupeļu pankūkas ar ķiploku un majorānu 600 g
½ kg sēņu
200 g austersēnes
1 sīpols
2 marinēti gurķi
2 ēdamkarotes kviešu miltu
500 ml ūdens vai buljona
1 sarkanais pipars
1 tējkarote sinepes
1 tējkarote tomātu pastas
2-3 tējkarotes olīveļlas vai izkausēta sviesta
garšvielas: 2-3 smaržīgie pipari, 1-2 lauru lapas, 1 tējkarote majorāna, 1 tējkarote ķimeņu, 1 tējkarote saldo piparu, sāls un pipari pēc garšas
Pasniegšanai: skābs krējums, svaigi pētersīļi
Sīpolu sagrieziet šķēlēs un apcepiet pannā ar olīveļlu vai izkausētu sviestu līdz sīpolu šķēles malās kļūst brūnas. Pievienojiet sasmalcinātas sēnes un austersēnes un pārkaisiet ar kviešu miltiem. Pēc dažām minūtēm pievienojiet sasmalcinātu sarkano piparu, sinepes, ūdeni vai buljonu un smaržīgos piparus. Gatavojiet 20 minūtes. Tad pievienojiet tējkaroti tomātu pastas un sasmalcinātus marinētos gurķus. Gatavojiet vēl 10 minūtes. Kartupeļu pankūkas apcep uz pannas vai gatavo cepeškrāsnī saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Sagatavotās kartupeļu pankūkas pasniedz ar dārzeņu Strogonovu, tējkaroti skābā krējuma un sasmalcinātiem pētersīļiem.