Kartupeļu pankūkas ar mascarpone, ābolu - bumbieru ievārījumu ar kardamonu, anīsu un krustnagliņām
AVIKO Kartupeļu pankūkas 600 g
1 iepakojums mascarpone
100 g putukrējuma
½ tējkarote citronu miziņas
1 ēdamkarote pūdercukura
1 tējkarote dabīgās vaniļas
1 kg āboli
1 kg bumbieri
1 ēdamkarote citronu sulas
1 tējkarote citronu miziņas
½ tējkarotes kardamona
½ tējkarotes anīsa
½ tējkarotes krustnagliņas
2 ēdamkarotes medus
50 g sviesta
Kartupeļu pankūkas pagatavo saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Nomizotus ābolus un bumbierus, sagriež kubiņos . Pannā izkausē sviestu , medu un pievieno garšvielas. Kad maisījums sāk intensīvi smaržot, pievieno ābolus un bumbierus. Karsē ievārījumu apmēram 10-15 minūtes, uzliekot vāku, tad noņemiet vāku un iztvaicējiet lieko ūdeni.
Sakuļ maskarpone ar putukrējumu, citrona miziņu, pūdercukuru un vaniļu.
Karstas kartupeļu pankūkas pārklāj ar ievārījumu un karoti saputota krēma. Pasniedz nekavējoties.