Kartupeļu pankūkas ar mārrutku - biešu mērci un kūpinātu foreli
3-5
15-20
Sastāvdaļas
AVIKO Kartupeļu pankūkas 600 g
2-3 grilētas bietes
2-3 ēdamkarotes skāba krējuma
1-2 tējkarotes mārrutku
1 ābols
½ citrona sula
½ diļļu
sāls un pipari pēc garšas
1 kūpināta forele
Recepte
Sarīvējiet bietes uz smalkas rīves. Nomizojiet ābolu un sagrieziet mazos kubiņos. Pannā uzkarsē bietes ar āboliem, krējumu, mārrutkiem, mazliet citrona sulas and ⅓ ūdens glāzes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Sildiet mērci apmēram 5 minūtes.
Kartupeļu pankūkas pagatavo saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma un sagriež kūpināto foreli. Sagatavotās pankūkas bagātīgi pārlej ar mērci un virsū novieto foreli. Foreli viegli apsmidzina ar citrona sulu un apkaisa ar svaigām dillēm.