Grilēts antrekots, pasniegts ar Steak Fries kartupeļiem frī un mājās gatavotām mērcēm
1 iepakojums Aviko Steak Fries 750 g
4 antrekoti, katrs 200 g
Zāļu sviests:
pa ½ ķekara zaļumu: pētersīlis, maurloki un dilles
40 g mīksta sviesta
½ tējkarotes citrona miziņas
sāls un pipari
Pikanta tomātu mērce:
4 vidēji stingri tomāti
4 jalapeno pipari
1 citrons: sula un miza
100 g baltā sīpola
15 g koriandra
šķipsniņa cukura
sāls
Siera mērce:
300 ml piena
20 g kukurūzas cietes
1 čili
2 ēdamkarotes extra vergine olīveļļas
120 g Cheddar un Edamer siera
sāls
Mērces jāsagatavo daudz iepriekš, lai tās pareizi aromatizētos. Pagatavojiet Steak Fries kartupeļus frī saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
Zāļu sviests:
1. Zāles smalki sagrieziet.
2. Mīciet sviestu, līdz tas kļūst putas, un pievienojiet sasmalcinātus zaļumus un citrona miziņu.
3. Rūpīgi sajauciet Pagaršojiet ar sāli un pipariem un lieciet ledusskapī.
Gaļa:
1. Apberiet gaļu ar olīveļļu un cepiet uz pannas bez taukiem uz lielas uguns 1 minūti no katras puses.
2. Tad samaziniet uguni un apcepiet vēl 2-3 minūtes.
3. Paņemiet steikus no pannas, ielieciet tos uz šķīvja un pārklājiet ar alumīnija foliju, lai tā atpūstos un mērces paliktu iekšā.
Pikanta tomātu mērce:
1. Ielieciet nomizoto un plānās šķēlēs sagrieztu sīpolu lielā traukā un apvienojiet ar citrona sulu un rīvētu citrona miziņu.
2. Pēc tam pievienojiet kubiņos sagrieztus tomātus.
3. Nomazgājiet un plāni sagrieziet pētersīļus.
4. Noņemiet sēklas no jalapeno, sagrieziet plāni un apvienojiet bļodā ar cukuru, sīpoliem un tomātiem.
5. Pagaršojiet ar sāli un kārtīgi samaisiet.
6. Pārklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un pirms pasniegšanas ievietojiet to ledusskapī uz 3 stundām.
Siera mērce:
1. Sagrieziet Cheddar un Edamer sierus mazos kubiņos, lai tie viegli un ātri izkausētu.
2. Kastrolī uzkarsējiet olīveļļu un aromatizējiet to ar sasmalcinātu čili.
3. Pievienojiet pienu, kukurūzas cieti un kubiņos sagrieztus sierus un karsējiet to uz mazas uguns, līdz sieri izkūst.
Gaļu sagrieziet sloksnēs, virsū ielieciet zāļu sviestu un pasniedziet kopā ar porciju frī un mērcēm atsevišķās bļodiņās.
Labs ieteikums:
Ja vēlaties vairāk retu antrekotu, pagariniet cepšanu par 1-2 minūtēm. Atcerieties, ka gaļai pēc cepšanas dažas minūtes jāatpūšas. Dekorēšanai varat izmantot grilēta citrona pusītes. Pirms pasniegšanas obligāti garšojiet kartupeļus un gaļu ar sāli un pipariem.