Citrona vistas gaļa ar Pati Parts kartupeļu daiviņām kipriešu gaumē
kartupeļu daiviņas Aviko PATI PARTS
1-2 ķiploku daiviņas, smalki sagrieztas vai izspiestas
svaigs rozmarīns, smalki sagriezts
0,7-1 kg dārza piparu (dažādas krāsas), sagrieztu šķēlēs
0,5-1 citrons
120-150 g miltu
10-15 g sviesta
120-180 ml vistas buljona
20 ml olīveļļas
1. Pievienojiet ķiploku un pagatavojiet kartupeļu daiviņas saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
2. Apcepiet papriku pannā uz vidējas uguns, apmēram 5 minūtes no katras puses.
3. Sarīvējiet mizu un izspiediet citrona sulu.
4. Sagrieziet vistu plānās, ap centimetru garās, sloksnēs, garšojiet un apkaisiet ar miltiem.
5. Pannā uz vidējas uguns uzkarsējiet eļļu un tajā apcepiet vistu un citrona mizu, lai gaļa neapbrūnētu.
6. Pannā pievienojiet buljonu, piparus un citrona sulu un vāriet apmēram 10 minūtes.
7. Pirms ēdiena pasniegšanas mēģiniet noņemt lielākās citronu mizas daļas.
8. Dekorējiet kartupeļu daļiņas ar rozmarīnu un garšojiet pēc uzskata.
Labs ieteikums:
Karamelizējiet pannā biezas citrona šķēles un pasniedziet blakus gaļai un dārzeņiem.