Kartupeļu daļiņas ar jēra karbonādi, ceptiem sīpoliem un piparmētru mērci
kartupeļu daļiņas Aviko PATI PARTS GARLIC
Piparmētru mērce:
75 g smalki sagriezta svaiga piparmētra, 4 g kartupeļu cietes, 200 ml etiķa, 200 ml ūdens, 75 g cukura
Jēra karbonāde:
8-10 jēra karbonādes, puse vai pilna tējkarote salda čili pulvera, 1-2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, 20 ml olīveļļas, 20 ml citrona sulas, sāls un svaigi malti pipari
Cepti sarkanie sīpoli ar rozmarīnu:
4-5 sarkanie sīpoli (vidēji), 50-60 g sviesta, 4-6 zariņi rozmarīna
1. Sagatavojiet Aviko daļiņas saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
2. Piparmētru mērce: Sajauciet kartupeļu cieti ar pusi ūdens. Sildiet visas sastāvdaļas nelielā kastrolī vai pannā, nepārtraukti maisot. Pievienojiet cietes un ūdens maisījumu un labi samaisiet. Atstājiet mērci atdzīšanai (nevis ledusskapī).
3. Jēra karbonāde: Bļodā samaisiet maltos čili, koriandru, ķiplokus, olīveļļu un citronu sulu. Pievienojiet jēra karbonādes, labi berzējiet tos ar marinādi un atstājiet to vismaz vienu stundu zem seguma. Pēc tam apcepiet karbonādes 3-4 minūtes no katras puses un pievienojiet sāli un piparu pēc garšas.
4. Cepti sarkanie sīpoli ar rozmarīnu: Sīpolus nomizojiet, nogrieziet galus, lai sīpoli varētu stāvēt taisni. Katra sīpola augšpusē sagrieziet krustu. Ievietojiet sīpolu uz cepešpannas un izgriezumos iespiediet sviesta gabalu un šķipsniņu rozmarīna. Cepiet sīpolus uzkarsētā 200°C krāsnī 35-40 minūtes.
Labs ieteikums:
Ja jums nav laika, gaļai izmantojiet gatavu BBQ garšvielu maisījumu vai gatavu glazūru un pasniedziet ēdienu ar gatavu tapenādi un parastu tomātu mērci.