Kartupeļu gratīni ar Emmentaler sieru, mencas fileju un sacukurotiem burkāniem
GRATINS WITH CHEESE AND CREAM
1 ķekars burkānu (+/- 350 g)
5 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes buljona vai ūdens
300 g mencu filejas
jūras sāls
1 ēdamkarote medus
2 ēdamkarotes sinepes
2 pavasara sīpoli ar maurlokiem vai maurloku ķekars
1 apelsīns
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200°C.
2. Nogrieziet burkānu galus tā, lai atstātu mazliet lapu.
3. Ielieciet to visu kopā cepšanas traukā.
4. Pievienojiet burkāniem 2 tējkarotes olīveļļas, jūras sāli, buljonu un medu.
5. Trauku pārklājiet ar alumīnija foliju un ielieciet cepeškrāsnī.
6. Zivs fileju rūpīgi pārklājiet ar sinepēm un sadaliet divās vienādās daļās.
7. Sagrieziet maurlokus. Nomizojiet apelsīnu un sagrieziet to plānās šķēlēs.
8. Sagatavojiet divus alumīnija folijas gabaliņus, kas ir divreiz lielāki par zivīm. Uzlieciet katru zivs fileju uz atsevišķas folijas loksnes tās centrālajā vietā. Sadaliet apelsīna šķēles divās porcijās, apkaisiet tos ar maurlokiem un pārlejiet ar pārējo eļļu. Salociet foliju virsū un cieši noslēdziet "paciņu".
9. Ielieciet paciņas kopā ar gratīniem cepeškrāsns paplātē un cepiet 20 minūtes vidējā plauktā.
10. Pasniedziet gratīnī ar zivīm un burkāniem.
Labs ieteikums:
Varat arī izmantot mūsu kartupeļu gratīnus ar timiānu un rozmarīnu.