Churros ar zemesriekstu sviesta un šokolādes mērci
Pasaulē ir ļoti maz cilvēku, kuri ir ēduši churros un viņiem tie nepatika. Tomēr šo gardo cepumu pagatavošana nav tik vienkārša - vajag uzvārīt mīklu, vēlams ar konditorejas piedurkni, un apcept ... Ar AVIKO Churros vienkārši uzkarsē cepeškrāsni un sagatavo vienkāršu, bet oriģinālu mērci. Garantēts vakara hits.
Sastāvdaļas:
AVIKO Churros (1 iepakojumā ir 12 churros cepumi)
cukurs un kanēlis pārkaisīšanai
Mērce:
200 ml piena vai augu dzēriena, piem. mandeļu
70 g tumšās vai piena šokolādes
70 g zemesriekstu sviesta
puscitrona miza (sarīvē tikai dzelteno mizas ārējo daļu)
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C (augša-apakša). Uzliek churros "ausis" uz cepšanas plātnes ar cepampapīru un cep apmēram 7-8 minūtes vai līdz zeltaini brūnai krāsai. Ja vēlies, lai churros būtu ārkārtīgi kraukšķīgi, uz pēdējo cepšanas minūti ieslēdz karstā gaisa cirkulāciju.
Mērce:
Katliņā ielej pienu, pievieno zemesriekstu sviestu un sasmalcinātu šokolādi. Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sastāvdaļas izšķīst. Nepieļauj uzvārīšanos, pietiek ar to, ka visas sastāvdaļas sajaucas kopā. Atstāj atdzist. Visbeidzot pievieno sarīvēto citrona mizu.
Izņemtos no cepeškrāsns churros apkaisi ar cukura un kanēļa maisījumu, pēc tam pasniedz ar mērci.
Labu apetīti!