Chili con carne ar burkānu, laima un koriandra salātiem, pasniegti ar pikantajiem Pati Parts Tex Mex
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g liellopu gaļas
500 g konservētu sarkano un melno pupiņu
400 g tomātu pastas
150 g saldo papriku (sarkanā, dzeltenā un zaļā krāsā)
2 čili
150 g baltu sīpolu
1 ķiploka daiviņa
svaigs koriandrs (vai pētersīlis)
30 g kumīna sēklu
20 g saldo un karsto papriku (garšvielas)
1 ēdamkarote niedru cukura
šķipsniņa oregano
Extra vergine olīveļļa
sāls un pipari
ķekars koriandra
daži burkāni
1. Gaļu sagrieziet mazos kubiņos.
2. Sagrieziet papriku un sīpolu lielos gabaliņos.
3. Dziļā katlā uzkarsējiet 2-3 ēdamkarotes olīveļļas kopā ar ķiplokiem. Tiklīdz ķiploki ir zeltaini, pievienojiet sasmalcinātus dārzeņus. Apcepiet to dažas minūtes uz liela uguns. Pievienojiet pusi no garšvielām un samaisiet, lai garšvielas nedegtu.
4. Tad pievienojiet gaļu un pārējās garšvielas, ēdamkaroti sāls, kārtīgi samaisiet. Pārklājiet ar vāku, samaziniet uguni un vāriet.
5. Pēc 20 minūtēm pievienojiet tomātu pastu, cukuru un oregano. Maisiet un turpiniet gatavot apmēram stundu un 15 minūtes uz zema uguns, laiku pa laikam maisot.
6. Pievienojiet pupiņas, viegli samaisiet, pēc vajadzības pievienojiet sāli un vāriet vēl 20 minūtes.
7. Noņemiet katlu no uguns un ļaujiet tam dažas minūtes atdzist.
8. Sasmalciniet koriandru un apkaisiet gatavo ēdienu.
9. Aviko PATI PARTS TEX MEX pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
10. Nomazgājiet un nomizojiet burkānus un sagrieziet tos garās, platās, bet plānās sloksnēs (varat izmantot dārzeņu skrāpju). Novietojiet bļodā, paslaciniet ar citronu sulu, olīveļļu, cukuru un garšvielām. Sajauciet.
Pasniedziet atsevišķās bļodās - vienā sālīto kartupeļu daļiņu porcija, otrā čili con carne porcija, trešā burkānu salātu porcija. Dekorējiet ar koriandra lapām.
Labs ieteikums:
Izmēģiniet šī ēdiena versiju ar tradicionāliem kartupeļu gabaliņiem (Pati Parts) vai to ķiploku variantu (Pati Parts Garlic). Liellopu gaļas vietā varat izmantot arī cāļa vai tītara gaļu.