Ceptas Rösti pankūkas pasniegtas ar Sicīlijas Caponata

Ceptas Rösti pankūkas pasniegtas ar Sicīlijas Caponata

Tiek servēts priekš: 4
Pagatavošanas laiks 20-35
Fritēze (taukvāres katls)
Cepeškrāsns
Panna

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

2 iepakojumi Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 g (4-5 gab. vienai personai)
2 paprikas
2-3 kartupeļi
2 baklažāni
2 selerijas kātiņi
30 g priežu rieksti
30 g kaperu
sauja melno olīvu
300 g tomātu
½ glāze etiķa
2 tējkarotes cukura
extra vergine olīveļļa
baziliks
sāls

Pagatavojiet Rösti pankūkas saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma - cepeškrāsnī, pannā vai fritierī.

Caponata ir dārzeņu maisījums, kura pamatā ir baklažāni ar sīpolu, tomātu, melnajām olīvām, kaperiem un svaigu baziliku.
1. Nomazgājiet dārzeņus. Nomizojiet kartupeļus un sagrieziet kubiņos. Nomazgājiet papriku, noņemiet sēklas un sagrieziet sloksnēs. Baklažānu nomazgājiet un sagrieziet kubiņos.
2. Uzkarsējiet eļļu pannā un cepiet kartupeļus.
3. Cepiet papriku atsevišķā pannā. Tiklīdz paprika ir apcepta, tajā pašā pannā varam apcept baklažānu.
4. Vienlaikus sagrieziet sīpolu un seleriju kubiņos.
5. Katliņā sakarsējiet olīveļļu, pievienojiet sīpolu un seleriju un cepiet, līdz sīpols ir caurspīdīgs. Tad pievienojiet sagrieztus tomātus, kaperus un priežu riekstus. Pievienojiet sāli, samaisiet un atstājiet.
6. Kad dārzeņi ir apcepti, ielieciet tos uz papīra dvieļa gabala un noteciniet liekos taukus, pēc tam ielieciet katliņā ar tomātiem.
7. Palieliniet uguni un sajauciet.
8. Izšķīdiniet cukuru etiķī un pievienojiet katliņā. Vāriet vēl 2 minūtes.

Uzlieciet uz šķīvja Caponata porciju un uz tās karstās pankūkas - 4-5 gabali vienai personai.

Ieteikums:
Servējamo trauku vērts dekorēt ar svaigām bazilika lapām, pievienot pēc garšas sāli un piparus, un apkaisīt dažus pilienus labas olīveļļas. Labu apetīti!

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi