Batāšu kartupeļi frī ar krāsainu humusu
2 paciņas Sweet Fries Aviko
Humuss:
600 g aunazirņu (no kārbas vai iepriekš vārītas)
2 pilnas ēdamkarotes tahini
150 g karsta ūdens
sula no puses citronu
30 g sezama eļļas
1 ķiploka daiviņa
sāls un pipari
Krāsošanai: žāvētas bietes, žāvēts pētersīlis, kurkuma, kūpināta paprika
Kartupeļi frī:
Pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
Humuss:
Ievietojiet nosusinātos aunazirņus blenderī. Pievienojiet dažas ēdamkarotes marinādi vai ūdens no aunazirņu vārīšanas un samaisiet līdz pastai.
Vienlaikus pievienojiet pārējās sastāvdaļas: citronu sulu, ķiploku, tahini pastu, apmēram 2 šķipsnas sāls, šķipsniņu piparu, sezama eļļu.
Pamazām sajaucot, pievienojiet vairāk marinādes, lai iegūtu vēlamo pastas konsistenci. Pievienojiet sāli un piparus. Nokrāsojiet pēc uzskata.
Labs ieteikums:
Iepazīstieties ar mūsu pārējām kartupeļu daļiņām! Tā ir ideāla alternatīva populāriem kartupeļiem frī!