Vistas iesmiņi ar salsiciju, dārzeņiem un karamelizētu sīpolu un Steak Fries
1 iepakojums Aviko Steak Fries 750 g
350 g vistas gaļas kubiņos
300 g baltās desas
200 g sarkanās paprikas
200 g dzeltenās paprikas
12 mazi šampinjoni
extra vergine olīveļļa
sāls un pipari
karija pipari
12 iesmi
Karamelizēts sīpols:
3-4 balti vidēji sīpoli
30 g sviesta
3 ēdamkarotes cukura pulvera
½ glāze sarkanvīna etiķa
sāls un pipari
1. Vistas gaļu un desu sagrieziet kubiņos ar līdzīgu izmēru.
2. Nomazgājiet papriku, izgrieziet sēklas un baltās daļas.
3. Nomizojiet šampinjonus un nogrieziet kājas sākumu.
4. Papriku sagrieziet kubiņos ar tādu pašu izmēru kā gaļa.
5. Sāciet veidot iesmus. Uzduriet vistas gabalu, dzeltenu papriku, desu, sarkanu papriku un šampinjonu. Atkārtojiet līdz visu iesmu saņemšanai.
6. Ievietojiet iesmiņus uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, pievienojiet sāli, piparus, šķipsniņu karija un dažus pilienus olīveļļas, cepiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180°C, apmēram 40 minūtes. Iesmiņiem jābūt labi brūniem.
7. Kartupeļus frī pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
Karamelizēti sīpoli:
1. Sīpolu nomizojiet un sagrieziet uz pusi.
2. Vāriet tos sālsūdens katlā 20 minūtes un viegli noteciniet.
3. Pannā izkausējiet sviestu ar cukuru. Pievienojiet sīpolu un to apcepiet, nepārtraukti maisot.
4. Tiklīdz sīpols sāk karamelizēties, pievienojiet sarkanvīna etiķi un pagaidiet, kamēr mērce nedaudz sabiezē.
5. Noņemiet sīpolus no pannas un pirms pasniegšanas garšojiet ar sāli un pipariem.
Pasniedziet 2-3 iesmus vienam cilvēkam, uz šķīvja, kopā ar labi sālītu steiku kartupeļu frī un karamelizētu sīpolu porciju. Labu apetīti!
Labs ieteikums:
Mēs protams atkārtojamies, BET ir vērts nūjas mērcēt aukstā ūdenī apmēram 20-30 minūtes - cepšanas laikā tās nedegs.