Marinēti un cepti vistas spārniņi ar Tex Mex salātiem un Super Long frī kartupeļiem
2 iepakojumi Aviko Super Long kartupeļu frī 600 g
500 g vistas spārnu
extra vergine olīveļļa
50 g kečupa
sāls un pipari
šķipsniņa kajēnas piparu
Salāti:
300 g krāsainu tomātu
1 sarkanais sīpols
2 lapu selerijas
citrons
125 g skāba krējuma
sāls un pipari
extra vergine olīveļļa
Pagatavojiet Super Long kartupeļus frī saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Vistas spārni:
1. Bļodā apvienojiet olīveļļu ar kečupu un kajēnas pipariem, pievienojiet sāli un piparus.
2. Rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet vistas spārnus.
3. Tad ielieciet tos lielā bļodā un ielejiet iepriekš sagatavoto marinādi. Rūpīgi sajauciet
4. Pārklājiet bļodu ar pārtikas plēvi un nolieciet uz 30 minūtēm, lai spārni labi iemarinētos.
5. Pēc tam ielieciet spārnus cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un 20 minūtes cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200°C. Pēc šī laika apgrieziet spārnus un cepiet vēl 15-20 minūtes.
Salāti:
1. Tomātus pārgrieziet uz pusēm, sīpolu sagrieziet gredzenos, seleriju nomizojiet un sagrieziet lielos gabaliņos.
2. Sajauciet skābo krējumu ar puses citrona sulu, sāli, pipariem un nedaudz olīveļļas.
Salātus salieciet uz šķīvja un delikāti pārlejiet ar krējuma mērci. Dekorējiet ar dažiem ķiršu tomātiem un citrona ceturtdaļām. Uz atsevišķa šķīvja pasniedziet porciju kartupeļu frī un 3-4 spārnus. Ir vērts pasniegt atlikušo mērci nelielā bļodiņā - ļaujiet ikvienam salātus garšot pēc savas gaumes :)
Labs ieteikums:
Atcerieties, ka spārniem vajadzētu "atpūsties" pirms ievietošanas marinādē, pēc tam, kad tos paņēmis no ledusskapja, apmēram 20-30 minūtes istabas temperatūrā - tad marināde labāk “noķersies” :)