Liellopa fajitas ar sīpolu, papriku, skābo krējumu un plāniem kartupeļiem frī
1 iepakojums Aviko Skinny Fries vai Aviko Super Crunch Julienne
700 g liellopa gaļas
1 dzeltena paprika
1 sarkana paprika
1 zaļa paprika
1 sīpols
extra vergine olīveļļa
sāls un pipari
1 citrons
1 tējkarote saldo piparu pulvera
1 tējkarote čili pulvera
pētersīlis smalki sagriezts
ķimene
1 glāze alus
8 tortiljas
skābs krējums
1. Gaļu sagrieziet plānās sloksnēs un ielieciet bļodā.
2. Sagatavojiet marinādi atsevišķā traukā. Apvienojjiet citrona sulu un miziņu, alu, ķimenes, čili pulveri, saldos piparus, sāli un nedaudz olīveļļas. Rūpīgi samaisiet, pārlejiet gaļu, pārklājiet ar pārtikas plēvi un ielieciet to uz 2 stundām ledusskapī.
3. Nomazgājiet papriku un sagrieziet sloksnēs. Sīpolu nogrieziet šķēlēs.
4. Uz pannas uzkarsējiet olīveļļu un, ik pa laikam apmaisot, uz tās apcepiet sīpolus un papriku, līdz tie ir mīksti. Pievienojiet gaļu un dažas minūtes apcepiet to vidējā ugunī. Pagaršojiet ar sāli.
5. Kartupeļus frī pagatavojiet saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.
6. Pasniedziet “DIY” variantā, t.i., savai kompozīcijai “dari pats” vai “visi to var ripināt” :) - atsevišķa bļoda ar pildījumu, atsevišķas tortiljas, bļoda ar krējumu un šķīvis ar kartupeļiem frī.
Labs ieteikums:
Tortiljas pirms pasniegšanas var viegli pārkaisīt ar ūdeni un uzsildīt cepeškrāsnī. Neaizmirstiet dot salvetes un sālīt kartupeļus :)