Kartupeļu gratīni ar Emmentaler sieru, pasniegti ar serrano šķiņķi un bez čaumalas vārītu olu
GRATINS WITH CHEESE AND CREAM
1 ēdamkarote baltā vīna etiķa + papildus bez čaumalas vārītām olām
1 tējkarote sinepes
3 ēdamkarotes Extra Virgin olīveļļas
4 olas, pēc iespējas svaigākas
4-8 serrano šķiņķa šķēles
iecienītie "zaļumi", piemēram, asni, sēklas utt.
dažas lapas no jūsu iecienītākajiem salātiem vai salātu MIX
1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 220°C. Ielieciet gratīnus paplātē uz cepamā papīra un cepiet 25-30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
2. Tajā pašā laikā pagatavojiet klasisko vinaigrette mērci - sajauciet etiķi, sinepes, olīveļļu ar pipariem un sāli.
3. Katliņā uzvāriet ūdeni ar nelielu etiķa daudzumu.
4. Pēc cepšanas turiet gratīnus siltā krāsnī. Uz vārošu ūdeni ar etiķi pielieciet pa vienai olai, delikāti, lai pagatavotu klasiskas olas bez čaumalas.
5. Katru olu vāriet 3 minūtes. Viegli izvelciet tās ar putu karoti un nosusiniet uz papīra dvieļa.
6. Katrā no 4 šķīvjiem ievietojiet vienu gratīnu. Uz katra gratīna uzlieciet serrano šķiņķa šķēli un uz tā bez čaumalas vārītu olu.
7. Apvienojiet "zaļumus" un salātu lapas ar vinaigrette mērci. Sakārtojiet salātu porciju blakus gratīnam un pasniedziet ēdienu ;)
Labs ieteikums:
Aizstājiet serrano šķiņķi ar kūpinātu lasi. Izveidojiet šī ēdiena veģetāriešu versiju, pievienojot Ementaler siera šķēli un 150 gramus ceptu vai sautētu sēņu.