AVIKO Sweet potato fries ar garnelēm un mango-marakuja-čilli salsu
SWEET POTATO ar garnelēm un mango-marakuja-čilli salsu
SASTĀVDAĻAS:
200 g AVIKO batāšu
Mango:
1 svaigs mango (mīkstums sagriezts mazos kvadrātiņos)
1 marakujas mīkstums
1/2 sarkanā sīpola, smalki sagriezta
sauja svaiga koriandra (smalki sagriezta)
1/2 gurķa (sagriezts mazos kvadrātiņos)
1 sarkanais čili (smalki sagriezts)
2-3 ēdamkarotes olīveļļas
sāls un pipari
Sajauciet visas sastāvdaļas un salsa gatava.
Garneles:
½ kg svaigu garneļu (mizotu un notīrītu)
50 ml apelsīnu sulas
4 ķiploka daiviņas, sagrieztas šķēlēs
sāls un pipari
3 ēdamkarotes olīveļļas
Garneles sajauciet ar pārējām sastāvdaļām un atstājiet uz vismaz 30 minūtēm marinēties. Pēc šī laika apcepiet garneles pannā uz vidējas uguns apmēram 45 sekundes no katras puses.
Uz batātiem uzlieciet mango salsu, pēc tam garneles uz salsas. Dekorējiet ar svaigu koriandru un mango šķēlītēm.