AVIKO Pati Parts Garlic AR BAKLAŽĀNU PASTU, TOMĀTIEM UN ŠALOTES SĪPOLI (SALATA DE VINETE)
SASTĀVDAĻAS:
300 g Pati Parts Garlic
Baklažāns:
3 gab. (apm. 1,2 kg) baklažānu
1 tējkarote sāla
1/2 tējkarotes saldas paprikas pulvera (1g)
1/4 tējkarotes čili (0,5 g)
1/4 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera (0,5g)
1 ēdamkarote olīveļļas
1-2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
1 tējkarote medus
2-3 ēdamkarotes majonēzes (aptuveni 100g)
Tomātu salsa un piedevas:
12-15 ķiršu tomāti (var izmantot arī 3 lielus tomātus)
½ (70 g) sasmalcinātas šalotes
Bazilika ķekars
Šķipsna sāls
Šķipsna piparu
1-2 ēdamkarote olīveļļas
1-2 ēdamkarote balzametiķa
50 g grauzdētu valriekstu - sasmalcinātu mazos gabaliņos
1 maizes šķēle
PAGATAVOŠANA:
Mēs sākam ar baklažānu sagatavošanu
• Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem, iestatiet sildīšanas opciju uz augšu un uz leju, ar dakšiņu sadurstiet baklažānus un cepiet 90 minūtes (varat arī grilēt baklažānus, tie garšos daudz labāk). Pēc 90 minūtēm izņemiet tos ārā, lieciet bļodā, aizsedziet ar vāku un nolieciet malā uz 10-15 minūtēm - lai vieglāk noņemtu mizu.
• Noņemiet mizu, mīkstumu lieciet sietā, pievienojiet 1 tējkaroti sāls, samaisiet un nolieciet malā uz 10 minūtēm – lai notecinātu baklažānu mīkstumu un padarītu pastu biezāku – sulu varat izmantot mērces pagatavošanai.
Sasmalciniet baklažānu mīkstumu, ielieciet to bļodā un garšojiet ar saldu papriku, čili, kūpinātu papriku, melnajiem pipariem, etiķi, medu un majonēzi. Nogaršojiet – ja nepieciešams, pievienojiet vēl sāli.
Tomātu salsa:
• Ķiršu tomātus sagrieziet ceturtdaļās (ja izmantojat lielu tomātu, sagrieziet to mazos gabaliņos), lieciet bļodā, pievienojiet kubiņos sagrieztu šalotes sīpolu, smalki sagrieztu baziliku, sāli, piparus, olīveļļu un balzametiķi - labi samaisiet un nolieciet malā.
Laiks apvienot sastāvdaļas:
• Pati Parts Garlic pasniedziet ar baklažānu pastu un tomātu salsu.