Kartupeļu gratīni ar filejas steiku, paprikas mērci un sparģeļiem

Kartupeļu gratīni ar filejas steiku, paprikas mērci un sparģeļiem

Tiek servēts priekš: 2
Pagatavošanas laiks 25
Cepeškrāsns
Airfryer

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

GRATINS WITH CHEESE AND CREAM 400 g/ GRATĪNI AR KRĒJUMU UN SIERU 400 g
2 filejas steiki ar kaulu (apmēram 150 g katra)
100 ml sarkanvīna
2 ķiploka daiviņas (bez mizas)
1 ēdamkarote svaiga rozmarīna
200 g zaļo sparģeļu
200 g ceptas paprikas (no burkas)
1 ēdamkarote sasmalcinātu lazdu riekstu vai mandeles
šķipsniņa kajēnas piparu
sāls
6 ēdamkarotes olīveļļas
1 ēdamkarote griezta pētersīļa
1 ēdamkarote balzametiķa

Recepte

1. Pagatavojiet gratīnus, kā norādīts uz iepakojuma.
2. Ielieciet steikus traukā un pārlejiet tos ar sarkanvīnu.
3. Sagrieziet ķiplokus šķēlēs un ievietojiet marinādē. Pievienojiet rozmarīnu.
4. Rūpīgi samaisiet steikus marinādē.
5. Nogrieziet sparģeļu kokainu daļu, pēc tam atlikušās daļas 2 minūtes blanšējiet verdošā ūdenī. Noteciniet, mazgājiet ar aukstu ūdeni un nosusiniet.
6. Noteciniet papriku no marinādes. Apcepiet riekstus karstā, sausā pannā. Sarīvējiet papriku ar riekstiem, kajēnas pipariem, sāli, 3 tējkarotēm olīveļļas un pētersīļiem. Sildiet mērci vai pasniedziet to auksti.
7. Noteciniet steikus no marinādes un noberzējiet ar 2 tējkarotēm olīveļļas. Sildiet grila pannu un cepiet gaļu 2-3 minūtes no katras puses. Pievienojiet sāli un piparu pēc garšas pēc uzskata. Pamēģiniet atstāt uz gaļas īpašas grilētas zīmes / sloksnes.
8. Vienlaikus sajauciet sparģeļus ar pārējo olīveļļu un balzametiķi, un grilējiet tos otrajā grila pannā vai uz grila 3-4 minūtes.
9. Pasniedziet steikus ar piparu mērci, sparģeļiem un gratīniem Aviko.

Labs ieteikums:
Izmantojiet ribeye steiku - tā ir arī ļoti garšīga alternatīva ;)

“Sanitex” SIA