Āte ar kartupeļiem bez mizas, ar mērci, timiānu un citrona miziņu

Āte ar kartupeļiem bez mizas, ar mērci, timiānu un citrona miziņu

Tiek servēts priekš: 6
Pagatavošanas laiks 25
Cepeškrāsns
Katls
Mikroviļņu krāsns
Panna

Galvenā nepieciešamā sastāvdaļa

Sastāvdaļas

2 paciņas kartupeļu bez mizas
1 sīpols
pāris zariņu timiāna
500 g ātes
1 ķiploka daiviņa
60 g sviesta
2 ēdamkarotes miltu
1 glāze piena
1 citrons
sāls un pipari
pāris šķēles daudzgraudu maizes
sviests ieziešanai

1. Sasmalciniet sīpolu un apcepiet tos uz lēnas uguns, pievienojot sviestu un timiāna zariņus.
2. Pamazām pievienojiet miltus, ielejiet pienu un nepārstājiet sajaukt, līdz iegūta krēmīga un bieza konsistence.
3. Noņemiet pannu no uguns, pievienojiet zivis un kartupeļus.
4. Viegli sajauciet ar mērci, pievienojiet pēc garšas sāli un piparus.
5. Uzliekiet vāku un vāriet uz vidējas uguns apmēram 5 minūtes, pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus, citrona mizu un sulu.
6. Uz grila apcepiet maizi ar sviestu.

Labs ieteikums:
Pasniedziet karstu.

Citas inspirācijas

Produktu ieteikumi