No 2011. gada janvāra Aviko kartupeļu specialitāšu ražošanā sāka izmantot tīru saulespuķu eļļu
Saulespuķu eļļa ir augstas kvalitātes dabas produkts, kas dod vērtīgu ieguldījumu veselīgā uzturā. Ne mazāk kā 88% no saulespuķu eļļas veido mono nepiesātinātie un poli-nepiesātinātie tauki. Nepiesātinātie tauki palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs, tādējādi samazinot risku saslimt ar sirds slimībām.
Lēmums iepriekš apcep saulespuķu eļļā atspoguļo lēmumu ražot veselīgu un atbildīgu pārtiku. Šis solis ieliek Aviko Eiropas vadlīniju ietvaros, kas ļauj samazināt piesātināto tauku patēriņu. Bez tam, zeltainā un tīrā saulespuķu eļļa piedod kartupeļu produktiem sevišķi tīru garšu un pievilcīgu izskatu.
Iepērkot saulespuķu eļļu tikai no pārbaudītiem un uzticamiem piegādātājiem, Aviko var būt pārliecināts, ka produkcija ražota atbildīgi, kā arī pēc augstākās kvalitātes standartiem.